Cattans Blogg

vi lever.

Har inte uppdaterat på hur länge som helst, kanske för att jag har ny mobil och inte sitter vid datorn lika mycket, eller så har jag bara inget roligt att skriva om.. Tvättstugan fastnade för vi fick en trasig ho :(
Men vi lever iaf... :P så ni vet ;)
 
Han "kryper", äter, bajsar, "pratar", skrattar, sitter, leker, biter, dregglar.. men inga tänder än :P men det dröjer nog inte länge för man ser dom under tandköttet, men inte så att dom syns på raden där dom ska komma..
Kanske tur, för jag ammar fortfarande, och han har börjat bita tag och dra åt sidan som om han var ett lejon som sliter sitt byte i stycke.. :S hahaha!!
 
Jag älskar min lilla lintott <3
Älskar att vara hemma med honom och ta vara på dom små ögonblicken.
Kan bli lite långtråkigt ibland, men bara jag har honom så funkar det :)
 
Ibland saknar man att jobba och så, men är inte sugen på att ta hand om andras barn när jag kan vara hemma med mitt egna :) haha, låter lite elakt när man säger så, men så är det ju.. han är mitt allt <3
 

blev lite nojjig.

Men den gröten Kevin äter verkar inte ens vara med i testet.
Så det är inte så farligt än :P
 
 
http://www.testfakta.se/foraldrar_barn/article85355.ece

ge inte för mycket gröt och välling.

Nya larm om tungmetaller i barnmat Trots larmrapporter för två år sedan hittas fortfarande höga halter av bly, kadmium och arsenik i barnmat. Det kan räcka med tre portioner gröt om dagen för att nå blynivåer som kan påverka hjärnans utveckling. annons: Spår av tungmetaller fanns i 13 av 14 testade gröt- och vällingsorter, enligt en undersökning som Testfakta har gjort.

- Barn utvecklas och är känsligare för påverkan, därför måste alla jobba för att få ner halterna, säger Emma Halldin Ankarberg, toxikolog på Livsmedelsverket.

Det är sedan tidigare känt att för stora mängder tungmetaller kan leda till hälsoproblem. Men trots det saknas gränsvärden för hur mycket kadmium och arsenik som får finnas i barnmat.

EU:s gränsvärden ska nu revideras och Livsmedelsverket genomför samtidigt en egen undersökning av metaller i barngröt och välling.

- EU:s livsmedelsmyndighet (EFSA) tycker att det är allvarligare än vad man tidigare har trott och har skärpt riskvärderingarna, säger Halldin Ankarberg.

Spannmål och ris tar upp tungmetallerna som finns i jorden. Mjölkfria gröt- och vällingprodukter, med högre andel av de ingredienserna, kan därför innehålla högre metallhalter.

- Det man måste tänka på är att äta varierat. Man behöver inte vara så märkestrogen och inte ge fler än två-tre portioner gröt eller välling om dagen.