Cattans Blogg

15 dagar.

Imorgon är det bara 15 dagar kvar. Tiden har faktiskt gått väldigt fort och det är jätte skönt att kunna skriva av sig här om allt.
"Under den första delen av graviditeten utvecklas embryot från en enda cell till ett foster som har alla kroppsdelar på plats. Fostrets utveckling från vecka till vecka ser nästan exakt likadan ut för de flesta foster under första och andra tredjedelen av graviditeten. Kvinnans kropp kommer också att förändras på liknande sätt för de flesta. Men graviditeten kan upplevas olika lätt eller svår, beroende på hur kroppen klarar den extra påfrestningen."
Från en cell till ett barn som sparkar på mina revben och trycker på min blåsa. Otroligt! Från osynlig till en liten människa som ska komma ut och ta sitt första andetag!
"Barnets totala längd är nu ca 48 cm och det väger ca 3 kg i början av veckan och ca 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt. Alla inre organ är färdigbildade. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning. Får du värkar i denna vecka så förhindrar man inte förlossningen från att komma igång."
Helt otroligt.. jag har ett barn i magen, igen!!
 
 
 
Taggar: barn, förlossning, gravid, vecka 37;
Namn:
Kom ihåg mig?
Mailadress (publiceras ej):
URL/bloggadress:
Kommentar: